Næste år bliver skæbnesvangert for Microsofts mobile enheder

Microsoft er nødt til at vække en noget større interesse hos app-udviklerne, ellers kan 2013 betyde enden for Windows-telefoner og -tavlecomputere.

2013 bliver et skæbneår for Microsofts mobile platforme, fortæller en ny rapport fra analyseselskabet IDC ifølge New York Times.

IDC mener, at mere støtte fra app-udviklerne er essentielt for selskabets muligheder for at overleve på markedet.

Læs også: Topmodel med skavanker

»Mobile platforme, der ikke formår at få mere end 50 procent af udviklerne til at være "meget interesserede" i at udvikle apps for dem, vil gradvist forsvinde,« skriver IDC i rapporten.

Langt under 50 procent

IDC samarbejder med Appcelerator, der producerer programmeringsværktøjer, og sammen udfører de hvert kvartal en undersøgelse blandt mere end 4.800 udviklere af mobilapplikationer.

I den seneste undersøgelse svarede 33 procent af udviklerne, at de var »meget interesserede« i at udvikle apps til Windows 8-tavler, mens blot 21 procent svarede det samme til Windows Phone.

Læs også: Microsoft forbereder ny Windows

Det står dog endnu værre til for BlackBerry-producenten RIM, hvor kun 9 procent af de adspurgte udviklere var meget interesserede i at udvikle apps til BlackBerry-mobiler.

Størst interesse for iOS

Hele 85 procent af udviklerne var meget interesserede i at lave apps til Apples iPhone og 83 procent til iPad'en. Herefter følger Googles Android-platform, som 76 procent af udviklerne var meget interesserede i at udvikle apps til. Interessen for Android-tavler var noget lavere med 66 procent, hvilket dog stadig er væsentligt over IDC's 50-procent grænse.

66 procent af udviklerne svarede yderligere, at de var meget interesserede i at udvikle mobilapps til den åbne web-standard HTML5.

Læs også: Så blev iPhonen størst igen

Læs artiklen på mobilen.no

Oversat af Janus Bødker.

Mest læste