Mindste stigning i elektroniksalg i fire år

Amerikanerne vil i år købe elektronik for over 1.200 milliarder kroner.

LAS VEGAS, USA: Amerikanerne vil i år bruge flere penge på teknologi til hjemmet, end de gjort sidste år.

Forventningen er, at salget af forbrugerelektronik i år vil vokse med 2,7 procent til 209,5 milliarder dollars eller 1.227,6 milliarder kroner. I 2012 blev der solgt for 203,9 milliarder dollars.

Det viser de nyeste tal fra den amerikanske brancheforening Consumer Electronics Association, som i disse dage står bag verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), i spillebyen Las Vegas i det sydvestlige USA.

Trods fremgangen vil 2013-salget - hvis prognosen holder - være den mindste stigning på et år, siden salget dykkede med 6,5 procent i 2009, da finanskrisen for alvor satte ind, og folk sparede penge sammen i stedet for at bruge dem.

Navnlig salget af IT-udstyr og smartphonetelefoner trækker det samlede forbrug opad. Her ventes amerikanerne at bruge over otte milliarder dollars mere i 2013 end i 2012. Også teknologi til biler går opad, med over en milliard dollars.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES) på www.business.dk/digital, www.b.dk/techogviden og i den trykte Business-sektion. Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).