Hotmail er nu officielt lagt i graven

Lukningen af Hotmail og åbningen af Outlook var en heftig omgang - og krævede flytningen af 150 petabytes data.

En af nettets allerførste mailtjenester, Microsofts Hotmail, er nu fuldstændig blevet lagt i graven og erstattet af den nye, Outlook.com.

Det skriver Microsoft i et blogindlæg, hvor selskabet gør status over flytteprojektets afsindige omfang.

Hotmail så første gang dagens lys i 1996, og har siden været hjemsted for millioner af menneskers digitale kommunikation - og selv om der løbende er kommet mange nye, tilsvarende tjenester til, har Microsofts mailtjeneste bevaret sin popularitet. Således kan godt 400 mio. Hotmailbrugere nu i stedet logge ind på Outlook.com for at tjekke mail.

Mængden af data, der er blevet flyttet fra den gamle Hotmail-tjeneste til den nye Outlook-tjeneste er astronomisk. 150 petabytes data er blevet migreret - altså 150.000.000 (150 mio.) gigabyte data. Til gengæld kan de gamle Hotmailbrugere nyde godt af en række forbedringer i brugergrænsefladen. Det nye Outlook.com følger således de designideer, der også gør sig gældende i Microsofts øvrige produkter, og Outlook ligner umiskendeligt det mailprogram, der følger med Windows 8 en del.

Hotmail var oprindelig ikke Microsofts egen avl, men derimod skabt af to unge programmører, der kunne sælge tjenesten til Microsoft for 400 mio. dollars i 1997. Ingen af de to har dog siden hen haft tilsvarende succeser.

Omkolporteringen af Hotmail til Outlook er en del af en større oprydning hos Microsoft, der i denne tid presser på at for at gøre Windows 8 og Windows Phone 8 til succeser. Det sker blandt andet ved at ensrette og optimere selskabets produkter, så genkendeligheden øges på tværs.

Forleden lukkede Microsoft for den gamle Messenger-tjeneste, og flyttede brugerne over på Skype.

Hotmailbrugerne kan dog glæde sig over, at de hverken behøver lave om i deres bogmærker eller give vennerne besked om den nye mailadresse, der altså nu slutter på @outlook.com. for mails videresendes blot til den nye.

Læs mere på Microsofts egen blog om flytningen her

Mest læste