Her er de fem største IT-fadæser i 2012

Amerikansk hjemmeside kårer sidste års mindst flatterende hændelser i dataverdenen, og listen beviser, at selv de største kan begå fatale bommerter.

Den hellige treenighed inden for IT - bestående af Apple, Google og Microsoft - er alle repræsenteret på ExtremeTechs liste over de største bommerter i 2012.
Den hellige treenighed inden for IT - bestående af Apple, Google og Microsoft - er alle repræsenteret på ExtremeTechs liste over de største bommerter i 2012.

Ting går op og ned og ikke alt, hvad IT-giganterne foretager sig, bliver til guld. Hjemmesiden ExtremeTech har lavet en liste over det, de mener, er sidste års største bommerter på IT-fronten, og store selskaber som Apple, Microsoft og Google er alle med.

Se listen herunder:

HPs opkøb af Autonomy


HPs hovedkvarter i Palo Alto, Californien. Foto: Hardware.no

Det amerikanske IT-selskab Hewlett-Packard opkøbte den britiske søgemotorvirksomhed Autonomy i oktober 2011. Prisen var på svimlende 61,4 milliarder kroner, men i fjor blev værdien på selskabet nedskrevet med 48,7 milliarder.

Læs også: Ny milliardnedskrivning rammer HP

HP hævder, at Autonomy fuskede med regnskaberne, hvilket blæste prisen i vejret, og at de dermed er blevet snydt. Autonomy-grundlægger Michael Richard Lynch benægter svindel, men HP giver ikke op. Dette er en alvorlig krise for selskabet, der kæmper med faldende PC-salg.

Googles Nexus Q


Foto: Google

Nexus Q er et kugleformet mediecenter fra Google, som skulle afspille videoer og musik via netskyen og kunne koble sig til Android-enheder.

Læs også: Google klar med iPad-konkurrent

Mediekuglen modtog dog hård kritik fra anmeldere, som kritiserede den seriøse mangel på funktionalitet. Google har senere trukket Nexus Q fuldstændig tilbage fra markedet.

Apple Maps


Dette skal forestille Eiffeltårnet. Foto: Apple

Apple har gennem en årrække opbygget et solidt ry, når det kommer til kvalitet på sin hard- og software. Dette ry fik sig dog et gevaldigt rids i lakken med udgivelsen af deres egen korttjeneste Apple Maps.

Særligt 3D-visningen af kortet har modtaget kritik for sine nedsmeltede veje og bygninger, og australsk politi advarer mod at bruge tjenesten, efter folk er blevet ledt på afveje.

Læs også: Apple-maps førte ud i ødemarken

Det var Google, der stod for korttjenesterne til Apple-enhederne frem til i fjor, og da de endelig blev lukket inden for i varmen igen, blev de hurtigt den mest downloadede applikation i App Store.

Microsofts Metro-bøvl


Foto: Microsoft

Microsoft har modtaget både ros og ris for sit touchscreen-baserede operativsystem Windows 8. ExtremeTech peger dog på problemerne med navnet på den fliseformede grænseflade Metro.

Den amerikanske IT-virksomhed måtte vinke farvel til navnet efter en strid om ophavsretten med tyske Metro Group AG, der ejer rettighederne til navnet.

Læs også: Microsoft tvunget til at udskifte Metro-navnet

Nu hedder udseendet så ikke længere Metro i Windows 8, og det kan have bidraget til endnu større forvirring med hensyn til forskellen mellem den nye og den traditionelle skrivebordsgrænseflade.

RIMs nedtur


BlackBerry 10. Foto: SlashGear

Canadiske Research In Motion (RIM) står blandt andet bag mobilmærket BlackBerry, men de har længe haft rod i økonomien. Løsningen på de økonomiske problemer skulle have været BlackBerry 10, der var tiltænkt en lancering i efteråret.

Men lanceringen af telefonen blev udsat, og RIMs finansielle problemer fortsætter. Den nye udgivelsesdato for BlackBerry 10 er i starten af 2013.

Læs også: Endelig sejr for ny Blackberry-telefon

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat af Janus Bødker.

Mest læste