Din iPhone får 4G i næste uge - måske

Langt om længe kan iPhone 5-ejere se frem til at bruge deres iPhones med 4G/LTE på de danske mobilnetværk. Men ikke hos TDC og Telenor.

På et endnu ukendt tidspunkt i næste uge, frigiver Apple langt om længe den softwareopdatering til selskabes iPhones, der sætter iPhone 5 i stand til at bruge 4G/LTE på de danske mobilnetværk.

Det sker næsten tre måneder efter at mobilen blev sat til salg i Danmark, og fortsat kun for de danskere, der er kunder hos Telia, CallMe, '3' og Oister. Kunder hos TDC, Fullrate, Telmore og Onfone må leve uden LTE/4G i iPhone 5, fordi telefonen ikke understøtter de frekvenser, TDCs 4G-net bruger.

Også kunder hos Telenor og datterselskaberne Bibob, CBB må væbne sig med tålmod. Telenor er i fuld færd med at slå sit mobilnetværk sammen med Telias, og først når det sker, virker iPhone 5 med 4G for Telenors kunder. Den seneste melding fra Telenor var, at det sker til marts.

Besked på mobilen

Når Apple opdaterer sin iPhone, vil brugerne få besked på selve telefonen, der kan hente opdateringen via mobinettet, men Apple har ikke meldt ud præcist hvornår det vil ske. Nogle brugere har dog for længst hentet en tidlig udviklerversion af softwaren og bekræftet, at det virker.

Mens Apple med softwareopateringen tænder for iPhonens 4G-forbindelse, kan problemet for TDCs kunder ikke løses med software. Her må man enten skifte til en anden 4G-telefon, som fx Galaxy SIII 4G, Sony Experia V eller Nokia Lumia 820 eller 920. De fleste almindelige brugere vil dog opleve fine hastigheder allerede på 3G, der snildt kan tilfredsstille en bruger, der bare gerne vil tjekke Facebook, mail og bruge lidt netbank.

iPhone 5 er den eneste iPhone, der kan bruge 4G/LTE

Mest læste