Kvinder advares mod farlig plantemedicin

Det lyder uskyldigt og naturligt, men plantemedicin mod hedeture kan give leverskader, siger myndighederne.

Hedeture er ubehagelige, men man skal ikke spise plantemedicin mod dem. Så risikerer man leverskader, oplyser Fødevarestyrelsen.
Hedeture er ubehagelige, men man skal ikke spise plantemedicin mod dem. Så risikerer man leverskader, oplyser Fødevarestyrelsen.
Kvinder i overgangsalderen, der gerne vil dæmpe typiske symptomer som hedeture og humørsvingninger, skal tænke sig om en ekstra gang, før de køber plantemedicin mod disse gener.

I hvert fald hvis produkterne indeholder planten Cimicifuga racemosa, som også kaldes sort slangerod, sølvlysrod og black cohosh.

Fødevarestyrelsen advarer mod, at man køber piller eller andre produkter med indhold af denne plante, som betegnes som 'farlig'. Medicinen kan nemlig give leverskader, oplyser styrelsen, som specifikt advarer mod følgende produkter:

Produkterne bliver solgt fra en række udenlandske hjemmesider, som er rettet mod danske forbrugere.

- Hjemmesiderne er ofte på dansk og tilbyder dansk telefonsupport på danske telefonnumre. En af hjemmesiderne, www.doctorsnatural.dk, reklamerer bl.a. med at være ejet af en dansk læge, skriver Fødevarestyrelsen, som opfordrer alle, der har købt produkterne, til at kassere dem.

De danske myndigheder har orienteret de relevante udenlandske myndigheder om hjemmesiderne, oplyser styrelsen.

Mest læste