Svensk legende stopper karrieren efter svær FCK-tid

Den svenske forsvarsspiller Olof Mellberg, der tidligere torsdag fik sin kontakt med FC København revet over, sætter nu et endegyldigt punktum for karrieren.

Det meddeler svenskeren torsdag aften i en pressemeddelelse.

»Jeg har i dag afsluttet min kontrakt med FC København, som bliver den sidste i min fodboldkarriere. Tak til alle fans, spillere, trænere og andre, som jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med gennem årene,« lyder det fra Mellberg.

Olof Mellberg sluttede sig til den danske hovedstadsklub i sommeren 2013, og han var med til at spille Champions League for københavnerne.

Men i den igangværende sæson har den svenske veteran haft det svært, og FCK-manager Ståle Solbakken har foretrukket Per "Pelle" Nilsson og Mathias "Zanka" Jørgensen i midterforsvaret. Og da klubben i starten af denne uge præsenterede den svenske forsvarsspiller Mikael Antonsson, var Mellberg pludselig for alvor i overskud.

FC København og svenskeren blev således i fællesskab enige om at slutte samarbejdet. 36-årige Mellberg nåede at spille 22 kampe og score tre mål for de danske vicemestre.

Han kan nu kigge tilbage på en flot karriere, der siden starten i Degerfors bragte ham forbi storklubber som Juventus, Olympiakos, Villarreal og Aston Villa.

Det er desuden blevet til hele 117 optrædener for det svenske landshold, og han har deltaget i ikke mindre end to VM- og fire EM-slutrunder.

Hans sidste landskamp var 2-3-nederlaget til England ved EM i Østrig og Ukraine i 2012.

Mest læste