Mystik om nationaliseret makedoner

Landstræner Ulrik Wilbek holder pressemøde i Herning fredag d. 10 januar 2014. De danske håndboldherrer skal spille den første EM kamp på søndag. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2014)
Landstræner Ulrik Wilbek holder pressemøde i Herning fredag d. 10 januar 2014. De danske håndboldherrer skal spille den første EM kamp på søndag. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2014)

Den danske landstræner Ulrik Wilbek afslørede fredag forud for søndagens EM-åbningskamp på hjemmebane mod Makedonien, at man i håndboldforbundet har været på jagt efter gamle kamprapporter for at få afklaret, om en makedonsk spiller er spilleberettiget eller ej.

Spilleren hedder Nemanja Pribak, og han er oprindeligt serbisk, men har for nylig fået makedonsk pas.

DHF's interesse for de gamle kamprapporter skyldes, at Pribak, der spiller i Vardar Skopje, har repræsenteret Serbien, og han var en del af det serbiske hold, der spillede VM i Sverige i 2011. Ifølge reglerne skal der gå mindst tre år, fra du har repræsenteret en nation i en landskamp, til du må spille for en ny nation.

- Der er mystik omkring ham, fordi han har spillet på det serbiske landshold for omkring tre år siden, sagde Ulrik Wilbek, der dog mangler endegyldig dokumentation for Pribaks deltagelse i den slutrunde:

- Hvis vores oplysninger er rigtige, så er han måske ikke med mod os. Så må han først være med i anden eller tredje kamp. Men vi kan ikke finde kamprapporterne, sagde Ulrik Wilbek på det danske holds pressemøde.

- Han er en god spiller, så ham vil vi gerne undvære.

Makedonerne har desuden også fået nationaliseret den 38-årige højre back Renato Vugrinec, der har 187 landskampe for Slovenien, som han vandt EM-sølv med i 2004.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.