Flov Suarez indrømmer skandalebid

Luis Suarez står nu frem og indrømmer, at han bed Italiens Giorgio Chiellini i kampen mellem Uruguay og Italien ved VM i Brasilien.

Angriberen undskylder samtidig sin handling og lover, at det aldrig vil ske igen. Det fortæller Luis Suarez i en erklæring mandag aften.

- Efter at have været hjemme hos min familie i flere dage har jeg fået muligheden for at genfinde roen og reflektere over det, der skete i kampen mellem Italien og Uruguay 24. juni, skriver Luis Suarez og fortsætter:

- Uafhængigt af udfaldet, og de modsigende udtalelser der har floreret de seneste dage, som alle har været uden en intention om at virke forstyrrende i forhold til mit landsholds flotte præstationer, så er sandheden, at min kollega Giorgio Chiellini led det fysiske resultat af et bid under sammenstødet med mig.

Herefter opremser Luis Suarez tre punkter, hvor han opsummerer hovedkonklusionerne i den officielle undskyldning over verdens mest berømte bid i juni måned:

Derfor:

- Fortryder jeg dybt det, der skete.

- Jeg undskylder over for Giorgio Chiellini og hele fodboldverdenen.

- Jeg lover hele offentligheden, at en sådan situation aldrig vil ske igen.

Luis Suarez blev torsdag i sidste uge tildelt en hård straf for at bide Giorgio Chiellini. Den lød på ni spilledages karantæne fra Uruguays landshold samt fire måneders karantæne fra al fodbold i den kommende tid. Han skal derudover betale en bøde på omtrent 610.000 danske kroner til FIFA.