FIFA før VM: »Brasilien er langt bagud«

Joseph Blatter, formand for FIFA, retter kritik mod værtsnationen for VM i fodbold, Brasilien, fordi han mener, at landet slet ikke er klar.
Joseph Blatter, formand for FIFA, retter kritik mod værtsnationen for VM i fodbold, Brasilien, fordi han mener, at landet slet ikke er klar.

FIFA-præsident Sepp Blatter langer voldsomt ud efter de brasilianske VM-værter og kalder dem de værst forberedte arrangører, han har oplevet i sin tid som præsident.

Med knap et halvt år til slutrunden står kun halvdelen af de 12 stadions, der skal spilles på til sommer, klar. Der var deadline nytårsaften, men det har længe været kendt, at de sydamerikanske værter ikke kunne nå det i tide.

Derfor retter Blatter nu voldsom kritik mod arrangøren. Til spørgsmålet, om Brasilien var klar over opgavens størrelse, svarer Blatter klart nej:

- Brasilien har først lige fundet ud af, hvad det vil sige og har startet arbejdet alt for sent. Intet land har været så langt bagud i forberedelserne, mens jeg har været i FIFA, selvom det er det land, der har haft længst tid - syv år - til at forberede sig, siger FIFA-præsidenten ifølge 24 Heures.

Både Sydafrika og Japan/Sydkorea havde sværere forhold end Brasilien, da de skulle bygge stort set samtlige stadions fra bunden. Det fører nu til den skarpe kritik fra Blatter.

Da man ikke kunne løse opgaven til den oprindelige deadline, har sydamerikanerne nu fået til den 15. april til at færdiggøre tre af de sidste seks. Mens de tre resterende skal stå klar hurtigst muligt. Lykkedes det ikke, findes der ingen plan B, erkender en skuffet Blatter.

Mest læste