Eriksen med i Tottenhams EL-skuffelse

Tottenham mødte torsdag aften ukrainske Dnipro på udebane i 1/16-finalerne Europa League, og det blev en skuffende oplevelse for englænderne, der tabte 0-1.

Hjemmeholdet Dnipro, der har den tidligere Tottenham-manager Juande Ramos som træner, afgjorde kampen i det 81. minut, hvor Yevheniy Konoplyanka scorede på straffespark. Forsvarsspiller Jan Vertonghen blev skurken for Tottenham, da han begik straffesparket mod Dnipros Matheus. Sejren kan der ikke indvendes noget imod, da værterne var det klart bedste hold i kampen.

Manager Tim Sherwood havde valgt at lade danske Christian Eriksen starte kampen på bænken, men efter 64 minutters spil kom Eriksen så på banen for at bidrage til kreativiteten i englændernes angreb. Den danske offensivspiller fik dog ikke udrettet nævneværdigt i opgøret, som gennemgående aldrig blev nogen stor fodboldoplevelse.

Tim Sherwood havde generelt valgt at spare flere profiler, men samtidig var eksempelvis både Roberto Soladado og Paulinho med i startopstillingen, så det var ikke noget ueffent mandskab, som stillede til start i Ukraine.

Nederlaget betød i øvrigt, at Tottenham for første gang gik fra banen uden tre point i denne sæsons udgave af Europa League - før kampen på Dnipro Arena havde London-klubben vundet samtlige otte kampe i den europæiske turnering. Og nu er en ny sejr altså nødvendig i returopgøret i London i næste uge, hvis Tottenham vil videre til 1/8-finalerne.

Italienske Juventus var også i kamp torsdag aften, da italienerne hjemme tog imod Trabzonspor. De italienske favoritter hentede en sejr på 2-0 på et mål af Pablo Osvaldo og Paul Pogba og har dermed skabt sig et fornuftigt udgangspunkt inden anden akt af 16/1-finalerne i næste uge.

Mest læste