DIF bekræfter OL-udtagelse af to skiløbere

Christoffer Faarup skal repræsentere Danmark ved vinter-OL i Sotji.
Christoffer Faarup skal repræsentere Danmark ved vinter-OL i Sotji.

Danmark Idræts Forbund har nu bekræftet, at to danske skiløbere gør curling-landsholdene selskab og skal med til vinter-OL i den russiske by Sotji.

DIF har ifølge en pressemeddelse netop udtaget Martin Møller i langrend og Christoffer Faarup i alpint skiløb til vinter-OL, der begynder om 25 dage. Dermed bliver Danmark repræsenteret af i alt 12 atleter ved OL i Sochi.

- Stort tillykke til Christoffer og Martin, som begge har kæmpet hårdt og dygtigt for at kunne indløse en OL-billet. Jeg er meget glad for, at vi ud over de to curlinghold nu også har langrend og alpint med på OL-holdet, som bliver på i alt 12 atleter.

- OL-målsætningen for Martin er top 40 på 50 km og top 50 for Christoffer i alpint. Curlingholdenes målsætning er fortsat top 5 for Team Stjerne og top 6 for Team Lene Nielsen, siger DIFs OL-chef Morten Rodtwitt, der er chef de mission for OL-holdet.

Christoffer Faarup stiller op i styrtløb, Super G og Super kombineret. OL-målsætningen for Faarup er at komme i top 50, som svarer til hans niveau ved de seneste World Cup-løb.

Martin Møller stiller op på distancerne: Sprint, 15 km, 30 km og 50 km. Sidstnævnte er hans primære løb, og her er målsætningen en placering i top 40. Lykkes det, vil det være det bedste danske OL-langrendsresultat nogensinde. Michael Binzer blev nr. 41 ved OL i 1998.

Mest læste