16-årig dansk triatlet tog bronze ved ungdoms-OL

16-årige Emil Deleuran Hansen markerede sin status som et af Danmarks store talenter i triatlon, da han vandt en imponerende bronzemedalje ved de Olympiske Lege for unge i Nanjing, Kina.

32 unge atleter fra hele verden stillede til start, men kun to af dem var altså i stand til at klare den hurtige dansker, der naturligvis var lykkelig efter bronzemedaljen kom i hus:

- Jeg er utroligt glad. Jeg havde sådan set bare som målsætning, at jeg skulle give alt, hvad jeg overhovedet havde i mig, og det gjorde jeg så. At det endte med en medalje er selvfølgelig vildt fedt, siger Emil Deleuran i en pressemeddelelse fra DIF.

Formand for DIF, Niels Nygaard, var også glad på Deleurans vegne og bekræftede Emils status som et af Danmarks store talenter i triatlon:

- Stort tillykke til Emil. Det er en imponerende og kraftfuld præstation, der lover godt for det videre arbejde i dansk triatlon.

Emil Deleuran startede godt, da han ved den første del af triatlonen kom ind på 17.-plads - kun 17 sekunder efter vinderen. Den hurtige tid på de 750 meters svømning sikrede ham en plads i den 14 mand store førergruppe på cykeldelen. Frontgruppen var stadig samlet efter 20 kilometers cykling, og kampen om podiepladserne skulle dermed afgøres på den 5 km lange løberute.

Danskeren fik et godt forspring til løberuten, da han ifølge triatlon.dk var hurtigst i anden skiftezone. Han kunne dermed lægge sig i front med tyske Peer Sonksen, britiske Ben Dijkstra og newzealandske Daniel Hoy. Dijkstra og Hoy trak dog fra gruppen på sidste del af løberuten. Her måtte Hoy se sig slået, da Dijkstra vandt spurten og tog guldet med en tid på 15 minutter og 14 sekunder på løberuten.

Emil Deleuran havde i mellemtiden hægtet Peer Sonksen af og kunne med en løbetid på 15 minutter og 27 sekunder krydse målstregen som nummer tre. Dermed kunne Emil Deleuran kalde sig olympisk bronzevinder efter en samlet tid på 54 minutter og 49 sekunder.

Mest læste