Tyskland satser på verdensarven

Mens Tyskland holder lav profil omkring markeringerne af 100-året for udbruddet af Første Verdenskrig så planlægger man at give den alt, hvad den kan trække, for at markere 25-året for Berlin-murens fald.

Man skal ikke ret langt sydpå, før man finder et af Tysklands verdensarvsteder: Den gamle bydel i Lübeck.
Man skal ikke ret langt sydpå, før man finder et af Tysklands verdensarvsteder: Den gamle bydel i Lübeck.

Men det er først 9. november, man kan fejre selve Murens fald, og i mellemtiden vil tyskerne fokusere på at trække turister til ved at slå på, at landet har særligt mange verdenskultur- og verdensnaturarvssteder.

Af de 981 anerkendte UNESCO-verdensarvssteder befinder knap halvdelen sig i Europa – og heraf 38 i Tyskland.

Se også: Guide til DDR-diktaturet

Under mottoet »UNESCO-verdensarv i Tyskland – bæredygtig kultur- og naturturisme« sætter Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) derfor her i år fokus på disse steder, der spænder fra landets urgamle bøgeskove over operaen i Bayreuth til de romerske bygninger i Trier. - UNESCO-verdensarven er et stærkt argument for kulturturismen fra udlandet og et væsentligt kvalitetsprædikat.

For 34 procent af kulturturisterne til Tyskland er UNESCO-prædikatet et vigtigt rejseincitament, siger Petra Hedorfer, CEO for DZT, i en pressemeddelelse.

Du kan finde en omfattende beskrivelse på dansk af de tyske verdensarvssteder – kirker, klostre, slotte, haver, historiske bykerner, industrimonumenter og naturlandskaber – på hjemmesiden germany.travel/unesco.

Se også: München er sydtysklands charmetrold

Seneste nyt