Popup-restaurant nyt mødested for rejsende

De næste fire uger kan rejsende i Københavns lufthavn få sig en social madoplevelse. Kokkeduoen I’m A KOMBO har i forbindelse med Copenhagen Cooking åbnet popup-restauranten Hallo Hello, der tvinger til at tale med hinanden.

Lasse Askov er den ene halvdel af I'm A KOMBO. Her præsenterer han maden for gæsterne.
Lasse Askov er den ene halvdel af I'm A KOMBO. Her præsenterer han maden for gæsterne.

Den skød op på 24 timer. Natten til mandag blev et orange og blåt stillads sat op midt i butiksområdet i Københavns Lufthavn, og tirsdag morgen stod den færdig. Med Burburry og Guccis dyre butikker på den ene side og Joe & The Juice på den anden står Popup-restauranten Hallo Hello og tiltrækker sig opmærksomhed.

Den er opstået i anledning af madfestivallen Copenhagen Cooking og er det nyeste påhit fra den kendte kokkeduo Lasse Askov og Bo Lindegaard, der driver social dining konceptet I’m A KOMBO på fjerde år. De har sammen lavet flere projekter, der insisterer på, at oplevelsen af måltidet er ligeså vigtig som selve maden. Hallo Hello er ingen undtagelse.

Til bords med en fremmed

Gæsterne bliver ved ankomsten parret to og to med en, man ikke kender, og hele middagen er herefter en fælles oplevelse delt tæt siddende ved et højt langbord. Kort efter vi har sat os, kommer tjeneren flyvende med en stor bakke – eller rettere sagt vores lille bordplade fuld af udskårne huller, så både karse, vandflaske og tomatpopcorn står urokkeligt fast.

Vi sidder på høje taburetter, så manglen på ryglæn tvinger os til at læne os ind mod det smalle bord. Jeg sidder overfor en gråhåret og ganske ubekendt herre, men det lidt besynderlige setup får os hurtigt til at falde i snak. Andet er umuligt, når man sidder med ansigterne firs centimeter fra hinanden.

Hvis rammerne er udfordrende og for nogen måske ligefrem grænseoverskridende, glider maden til gengæld nemt ned. Gæsterne kan vælge mellem fiske- eller kød-menuen, der både er lækkert anrettet og cremet velsmagende.

Vælger man fisk, står forretten på en krabbekødsrulle overhældt med en grøn gazpacho hovedsageligt bestående af syltede grønne tomater. Hovedretten er torsk og aspargeskartofler toppet med en skummet sovs på blåmuslinger og en sprød chips af torskekød.

Drikkelsen kan enten være limonade, vin eller I’m A KOMBOs helt egen øl, der er lavet sammen med ølproducenten Mikkeller. Den er lavet på fem procent agurkesaft, og den klassiske lime i flaskehalsen er selvfølgelig skiftet ud med en foldet skive agurk.

Mad med næstekærlighed

Mad kan tage tid, men kokkene kan lave og servere retterne, så man er på farten igen på bare 25 minutter. Og desserten spiser man ikke her – den er to-go og ment til at lade samværet sprede sig som ringe i vandet. Lækker chokolade, choko-rugboller, god kaffe og servietter er pakket i en goodiebag, så den er lige til at hive med i håndbagagen om bord på flyet.

Det eneste, man mangler, er kogende vand, som flypersonalet bringer rundt. Det er praktisk for de ofte tidspressede lufthavnsspisende. Men det allerfineste er, at der er nok til tre personer – lige til at dele med sidemændene på flyrækken.

Et måltid på Hallo Hello koster 250 kr, og drikkevarer koster 50 kr, uanset hvad man vælger. Man kan som flyrejsende besøge restauranten frem til 14. september.

Mest læste

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.