5 isbarer i San Francisco

Med milde temperaturer året rundt er San Francisco et slaraffenland for iselskere. Her er hippe isbarer, der laver is, der smager af Californiens solskin

The Ice Cream Bar i San Francisco.
The Ice Cream Bar i San Francisco.

1. Den nostalgiske

Hvad: The Ice Cream Bar
Hvor:
815 Cole Street i Cole Valley
Hvor meget:
Fra 3 dollars for en kugle, 8 dollars for en float eller sundae

Når man åbner døren til retro-hippe The Ice Cream Bar, er det, som om man er gået ind i en tidsmaskine og er landet i en ærkeamerikansk isbar fra 1930’erne.

De ansatte går rundt i butterfly, hvide forklæder og hatte, som om de ikke anede, at kalenderen sagde 2014. Men de har noget at have deres nostalgi i – Ice Cream Bar laver nemlig alt fra bunden af.

Ud over en række indtagende isdesserter såsom banana split, sundaes og is-sandwich (is med to cookies omkring) så laver de også en række floats. Floats er sodavand serveret med et par kugler is, men The Ice Cream Bar fremstiller sine egne smagsvarianter med ingredienser som anis, salvie, bergamot, muskat, mynte, kamille og tobaksaroma.

Det lyder bizart, men smager forbløffende forfriskende. Prøv eksempelvis en Bonne Vie No. 2 med frisk grapefrugt, turbinadosirup, citronsyre og en ordentlig kugle basilikumis.

theicecreambarsf.com

2. Den højteknologiske

Hvad: Smitten
Hvor: 432 Linden Street #1a i Hayes Valley
Hvor meget: Fra 3 dollars for en kugle

Børn og barnlige sjæle trykker næsen mod ruden, når Smitten i røg og damp fremstiller din kugle is foran dig på halvandet minut.

Grundlæggeren Robyn Sue Fisher har nemlig opfundet en særlig metode, der gør brug af flydende nitrogen, som øjeblikkeligt omdanner de flydende ingredienser til en cremet masse. Faktisk praler Smitten af, at deres metode gør, at iskrystallerne er langt mindre end med traditionel is, hvilket giver den fløjlsbløde konsistens.

Smitten bruger kun friske råvarer, og ud over faste indslag som vanille og chokolade har de altid et par smagsvarianter afhængig af årstiden, såsom citron, earl grey-te, blodappelsin, jordbær, majs og rabarber.

I september står den således på is med smag af karamelliseret pære og creme fraiche, mens oktober er det brunt sukker og squash. Eneste bagside ved den tilgang er, at de som regel begrænser udvalget til fire-fem forskellige varianter.

smittenicecream.com

3. Den hippe

Hvad: Bi-Rite Creamery
Hvor:
3692 18th Street i The Mission samt 550 Divisadero Street i NoPa
Hvor meget:
Fra 3 dollars for en kugle, 8 dollars for en sundae

På en solbeskinnet dag er det ikke unormalt at se køen til Bi-Rite Creamery slange sig rundt om gadehjørnet og ud af syne.

En del af forklaringen er, at isbutikken ligger lige ved byens mest populære åndehul, Dolores Park, men det er stadig Bi-Rites hjemmelavede øko-is, der drager masserne hertil.

Forkæl dig selv med en af deres sundaes med alt fra brownies til fudge, grahamskiks, brændt karamelsauce og olivenolie med blodappelsin – eller gå den simple vej og bestil en sodavandsis.

Man kan selvfølgelig også nøjes med et par kugler fra de mange daglige varianter som honning-lavendel, fersken, jordbær-balsamico og ricanelas (kanel med snickerdoodle-cookie) lavet på lokale ingredienser og med frisk frugt.

Tilsæt karamelsauce, bærkompot, krymmel, kokos, mandler og macademianødder.

Hvis du er for utålmodig til at stå i kø i 20 minutter, kan du enten bestille en soft-ice fra vinduet ved siden af eller gå over til deres supermarked, Bi-Rite, på den anden side af gaden, hvor de sælger deres is i kartoner.

biritecreamery.com

4. Den eksperimenterende

Hvad: Humphry Slocombe
Hvor:
2790 A Harrison Street i The Mission samt 1 Ferry Building ved The Embarcadero
Hvor meget:
Fra 4 dollars for en kugle, 8 dollars for en sundae

Ejeren af Humphry Slocombe er af New York Times blevet kaldt »verdens mærkeligste ismand«, og der er noget om snakken. Humphry Slocombe er berømt for deres outrerede smagsvarianter, og man er ikke bange for at bruge ingredienser, man normalt ikke forbinder med is, såsom karry, fennikel, rødbede, salt og peber og bacon.

Deres publikumsfavorit er Secret Breakfast (vanilleis med bourbon-whiskey og corn flakes) og den overraskende lækre Jesus Juice (sorbet med rødvin og cola), mens deres habanero-fersken-sorbet er herligt frugtagtig med et ordentligt kick fra chilien.

Det er ikke alle eksperimenterne, der sidder lige i skabet, men vil man have en anderledes og overraskende isoplevelse så er Humphry Slocombe stedet. Heldigvis kan du bede om en gratis smagsprøve inden du beslutter dig.

Navnet er i øvrigt taget fra to figurer fra den britiske TV-serie »Are you being served?« fra 1970’erne.

humphryslocombe.com

5. Den minimalistiske

Hvad: Mr. and Mrs. Miscellaneous
Hvor:
699 22nd Street i Dogpatch.
Hvor meget:
fra 3,5 dollars for en kugle

Navnet er langt og kluntet, og isbutikken ligger side om side med pakhuse og lagerhaller, men det afholder ikke Mr. and Mrs. Miscellaneous fra at tiltrække horder af isfanatikere.

Ganske som med det hippe, upcoming kvarter Dogpatch, som butikken ligger i, er Mr. and Mrs. Miscellaneous minimalistisk – og smagsvarianterne lige så. De fleste is gør ikke det store væsen af sig, men lader en enkelt ingrediens træde i forgrunden, hvad end det er honningristede peanuts, brunet smør, earl grey-te, creme fraiche, sesam eller kardemomme, og det virker.

De to ejere har begge en baggrund som dessertkokke og bruger kun de bedste råvarer, og det resulterer i en supercremet konsistens. Deres baggrund skinner desuden igennem med friskbagte isvafler, og de sælger også hjemmelavede cookies og søde sager såsom peanut brittles.

Det meste af udvalget er forskelligt fra dag til dag – desværre betyder det også, at hvis du falder over en smag, du ikke kan få nok af, er der ingen garanti for, at du kan få den igen i morgen. Men det er måske nok også bedst...

Ingen hjemmeside

Tlf. 415-970-0750

Mest læste

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.