5 hotte spisesteder i Bangkok

En af de største oplevelser ved Thailand er maden, og der er gastronomiske oplevelser i alle prisklasser. Her guider vi til fem oplevelser med mad, som du kan finde i Bangkok.

Bangkok er en kaotisk og spaglet by, og de mange gadekøkkener- og restauranter er en central del af byens madkultur. Foto: REUTERS/Damir Sagolj
Bangkok er en kaotisk og spaglet by, og de mange gadekøkkener- og restauranter er en central del af byens madkultur. Foto: REUTERS/Damir Sagolj

1. Sanseeksplosion

Or Tor Kor. Det er ikke et thailandsk børnerim, men derimod et stort marked med madvarer i hovedstaden Bangkok. Or Tor Kor er fyldt med frugt, grønt, og andre råvarer, som dagligt fragtes ind til markedet. Du bliver ramt af smage, dufte og mad i alle regnbuens farver. Hvis du er sulten på stedet, og ikke selv vil lave maden, er der også nogle få restauranter ved markedet, hvor du kan spise enkel thaimad.

Info: Or Tor Kor, Th Kamphaengphet, Bangkok. (Åbent fra kl. 8-18)

2. Thailandsk/australsk gourmet

Den australske stjernekok David Thompson var indehaver af den første thairestaurant i verden, der fik tildelt en af de prestigefyldte Michelinstjerner. Han står nu bag gryderne i sin egen restaurant i Bangkok.

Den hedder Nahm, og det er primært nyfortolkninger af klassisk thaimad eller innovative madretter med lokale thailandske råvarer, der er på menukortet. David Thompson blev headhuntet af indehaveren af hotelkæden Como Hotels, og det betyder, at han nu huserer i kædens Bangkok-filial.

Info: Nahm på Como Hotels, 27 S Sathorn Rd, Thung Maha Mek, Sathon, Bangkok. (Åbent kl. 12-14 og kl. 19-23)

3. Mad på 61ende

I Bangkok er der adskillige barer og restauranter, hvor du kan nyde udsigten over byens hustage, mens du sipper din Mai Tai eller sætter pindene og tænderne i en lækker thai-ret. En af dem er Vertigo & Moon Bar på 61. etage af Banyan Tree Hotel. Vertigo er restaurant, og Moon Bar er en klassisk rooftop-bar. Der er dresscode, så drop shorts og sandaler, når du skal nyde gastronomi med en af Bangkoks bedste udsigter.

Info: Vertigo og Moon Bar, 21/100 South Sathon Road, Sathon, Bangkok (Vertigo har åbent fra kl. 18-22.30, og Moon Bar har åbent fra kl. 17-01 dagligt)

4. Flyvende kylling

Flyvende kyllinger og tjenere på ethjulede cykler. Hvis du vil prøve noget anderledes, er Ka-Tron nok noget af det mest mærkelige, du kan finde. Her spiser du primært kylling, og når det lækkert tilberedte fjerkræ er klart, bliver det skudt ud af en rampe, hvorefter en tjener så skal gribe det med hovedet, hvorpå han har en pink hjelm med et spyd.

Lyder det underligt? Det er det. Det bliver endnu mere specielt, når du som gæst bliver inviteret til at påføre dig den pinke hjelm og selv forsøge tricket med at gribe det stakkels kræ. Hvis det lykkes for dig, får du en gummikylling, og hvis du kan gribe en lime-frugt med samme anordning, får du maden gratis. Maden skulle efter sigende være ganske god, og så kan du leje et karaokerum for 500 baht, hvis du har lyster i den retning.

Info: Ka-Tron Restaurant, Bangna-Trad Road Km1, Bangkok. (Åbent dagligt kl. 17-00)

5. Thaimad-eksperten: Her skal du spise fisk og skaldyr i Bangkok

Vi har fået anbefalinger af kogebogsforfatter og blogger på Foodfanatic.dk, Nadia Mathiasen, der har skrevet bogen »Foodfanatic Thai«.
Vi har fået anbefalinger af kogebogsforfatter og blogger på Foodfanatic.dk, Nadia Mathiasen, der har skrevet bogen »Foodfanatic Thai«.

BT Rejser har spurgt kogebogsforfatter og blogger på Foodfanatic.dk, Nadia Mathiasen, hvad der skal smages, når man er i Thailand. Hun har skrevet bogen »Foodfanatic Thai« (Politikens Forlag, pris: 150 kr. ), og hendes mor kommer fra Thailand, så hun har besøgt landet adskillige gange:

»Når man besøger Thailand, kommer man oftest forbi Bangkok, og her må madelskeren ikke snyde sig selv for en tur forbi Chinatown. Det er et af de bedste steder at prøve landets gadekøkkener,« siger Nadia Mathiasen: »Jeg er især glad for T&K Seafood, der hører til blandt Bangkoks bedste fiske- og skaldyrsrestauranter.«

»Det lyder så fornemt, så jeg bør nok understrege, at der er tale om en meget uhøjtidelig oplevelse. Når solen går ned, rykker personalet borde og stole ud på gaden foran restauranten, men man kan også spise indenfor, hvis man foretrækker det. Jeg vælger dog selv helst at sidde udenfor, da det er en rigtig god måde at opleve byens gadekøkken og kulturen omkring det. Alt fra de grillede kæmperejer med stærk thai-dip til de helstegte fisk er værd at rejse langt efter.«

Info: T&K Seafood, 49-51 Soi Phadung Dao, Yaowarat Road  (Åbent fra solnedgang til sent)

Mest læste

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.