Vilhelmsen vil gøre fyrværkeriperioden kortere

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) vil stramme op på en række regler på fyrværkeriområdet.

Nytårsaften 2012. Udsigt over Søerne i København.
Nytårsaften 2012. Udsigt over Søerne i København.

Mellem 1. december og 5. januar er der - som reglerne er i dag - frit slag for krudtglade danskere. Men det kan meget vel være, at perioden med lovlige bulder og brag bliver kortere.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) har bedt Sikkerhedsstyrelsen om at give reglerne for brug af fyrværkeri et serviceeftersyn med henblik på blandt andet at analysere muligheden for at skære ned på antallet af dage om året, hvor det er lovligt at sende raketter til vejrs.

- Der er mange, der har været skræmte af det, og der har også været nogle uheldige episoder, siger Annette Vilhelmsen som begrundelse for initiativet.

- Fyrværkeri er festligt, men det kan også være farligt. Hvert år kommer mange mennesker til skade. Jeg ved, at mange borgere, miljø- og dyrevelfærdsorganisationer føler sig generet af fyrværkeri og ønsker affyringsperioden forkortet, fortsætter ministeren.

Annette Vilhelmsen understreger, at der ikke er taget stilling til, hvor kort affyringsperioden skal være.

Ud over affyringsperioden skal Sikkerhedsstyrelsen se på reglerne for, hvor meget fyrværkeri der må være på krudtsælgernes lagre, de mulige erhvervsmæssige konsekvenser ved at afkorte affyringsperioden, og om salgsperioden skal forkortes, så den svarer til affyringsperioden.

Styrelsens forventes at have undersøgelsen klar i løbet af foråret.

Mest læste