Vestager har stadig tillid til Elbæk

De Radikales leder har fortsat tillid til den afgåede kulturminister, Uffe Elbæk, og havde ingen planer om at fyre ham.

Uffe Elbæk meddeler sin afgang som kulturminister.
Uffe Elbæk meddeler sin afgang som kulturminister.

Hverken de Radikales politiske leder, Margrethe Vestager, eller statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) havde planer om at fyre Uffe Elbæk, der onsdag eftermiddag valgte at trække sig fra kulturministerposten.

Det understreger Margrethe Vestager cirka en halv time efter, at Elbæk tog sin afsked på et pressemøde.

- Der var ingen tvivl om, at der var tillid til ham, siger Margrethe Vestager, der sammen med statsministeren tirsdag modtog og accepterede Elbæks undskyldning for, at han har placeret en række arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK) hvor Elbæk selv har siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand er ansat.

- Jeg har været meget glad for at have Uffe på ministerholdet og på det radikale hold. Jeg forstår godt de overvejelser, som han har gjort sig, og derfor har jeg selvfølgelig også respekt for den beslutning, han har taget, siger Margrethe Vestager.

Hun understreger, at Uffe Elbæk ikke er blevet presset til at gå af.

- Det er hans beslutning, siger partilederen.

- Sagen er ikke stor nok til at begrunde en fyring eller bede nogle om at gå, og det har jeg i sagens natur heller ikke gjort, fortsætter hun.

Vestager mener, at Elbæk har været »en rigtig god kulturminister«, og at det derfor er en mærkelig situation, at han nu er stoppet. Men hun respekterer Uffe Elbæks begrundelse med, at det er hensynet til hans mand, der gør, at han har taget beslutningen.

Margrethe Vestager mener, at det er for tidligt at spekulere i, hvem der skal overtage posten som kulturminister.

Web.tv: Jeg har ikke presset Elbæk

Mest læste