Venstre: Bedre sent end aldrig, Thorning

Allerede i september kom Venstre med et bud på en pakke til erhvervslivet. Det er på tide, at regeringen nu også er kommet i gang, lyder det fra Venstres gruppeformand, Kristian Jensen.

Kristian Jensen
Kristian Jensen

Det er på tide, at regeringen nu tager initiativ til en pakke, der skal forbedre konkurrenceevnen og skabe job i det private erhvervsliv.

Det er meldingen fra Venstre, der allerede i forbindelse med finanslovsforhandlingerne i september havde en pakke til erhvervslivet med under armen til forhandlingerne.

- Regeringens pakke er et initiativ, der - bortset fra overskriften - er præcis magen til det initiativ, vi tog i vores finanslovsudspil, hvor vi sagde, at vi ville have en erhvervsskattepakke med præcis det samme sigte: At forbedre konkurrenceevnen og skabe flere arbejdspladser i det private erhvervsliv, siger gruppeformand Kristian Jensen (V), der ærgrer sig over, at regeringen ikke dengang var klar.

- Men i Venstre har vi den indstilling, at det er bedre at gøre det sent end aldrig, siger han.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde på sit pressemøde tirsdag, at hun har bedt regeringens økonomiske ministre om at sætte sig sammen og finde frem til initiativer, der kan skabe en bedre konkurrenceevne og flere job i det private erhvervsliv.

Hvilke initiativer, der konkret er på bordet, vil hverken hun eller økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) svare på, men Kristian Jensen er klar til at komme med konkrete bud.

- Den skal droppe den lastbilafgift, som regeringen planlægger at indføre, den skal droppe forhøjelsen af NOx-afgiften, som den vedtog med Enhedslisten, og andre af de afgifter, der i særlig høj grad rammer vores eksporterende virksomheder, siger Kristian Jensen, der mener, at pengene skal komme fra en reform af kontanthjælpen.

- Regeringen har selv skrevet i sin 2020-plan, at de forventer, at en reform af kontanthjælpen sammen med andre elementer kan give samlet set tre milliarder, så hvis man bare lever op til regeringens egen politik, er der finansiering til at lave erhvervsskattelettelser, siger han, der dog er parat til at høre regeringens udspil.

- Hvis de har andre forslag, så lytter vi gerne til det. Det, der er væsentligt for os, er, at det er reelle sænkelser af skatter og afgifter og ikke bare omlægninger.

Ministrene har fået frem til 1. marts til at komme med et konkret udspil.

Mest læste
Seneste nyt