Udskældt V-borgmester droppet som spidskandidat

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Det bliver ikke Venstres Thomas Banke, der skal stå i spidsen for partiet op til kommunalvalget til november næste år. Sådan lyder det fra gruppeformanden for Venstre i Fredericia i P4 Trekanten mandag morgen.

- Jeg kan ikke forestille mig, at han er kandidat til næste valg, nej, siger gruppeformand Peder Hvejsel til P4 Trekanten.

Thomas Banke, der i øjeblikket er sygemeldt fra sit borgmesterembede, har mistet byrådets tillid, herunder også tilliden fra byrådsmedlemmer i Venstre. Det sker efter, at det er kommet frem, at borgmesteren har brugt et omfattende brug af kommunens penge til private forbrug af blandt andet burgere, hotelophold og sushi.

- Der er mere end blot sjusk, så vi mener ikke, at vi kan forsvare at fortsætte på den måde. Det mener hele byrådet, og dermed kommer vi over i en situation, hvor det politisk ville være helt umuligt, siger Peder Hvejsel til P4 Trekanten.

Han vil imidlertid ikke gisne om, hvem der bliver ny spidskandidat for Venstre.

- Men jeg kan helt klart afvise, at det bliver mig, fastslår han.

Der er i Fredericia Byråd indkaldt til ekstraordinært møde mandag aften, hvor byrådet vil udtrykke dets mistillid til Thomas Banke.

BNB

Mest læste