Tom Behnke går af efter lønfråds

Tom Behnke trækker sig som formand for Rådet for Sikker Trafik, efter at han i strid med reglerne har givet rådets direktør, Anders Rosbo, en lønforhøjelse.

Den konservative retsordfører, Tom Behnke, har som formand for Rådet for Sikker Trafik givet lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse til rådets direktør, Anders Rosbo.
Den konservative retsordfører, Tom Behnke, har som formand for Rådet for Sikker Trafik givet lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse til rådets direktør, Anders Rosbo.

De Konservatives Tom Behnke er ikke længere formand for Rådet for Sikker Trafik. Det oplyser han i en pressemeddelelse, efter at Rigsrevisionen i en rapport har skrevet, at Behnke i strid med reglerne har givet rådets direktør, Anders Rosbo, en gylden kontrakt.

»Det vigtigste for mig er, at Rådet for Sikker Trafik kan fortsætte sit fantastiske arbejde for mere sikker trafik, og det skal denne sag ikke stå i vejen for,« siger Behnke.Tom Behnke orienterede ikke Justitsministeriet eller forretningsudvalget i Rådet for Sikker Trafik, inden Rosbos kontrakt blev ændret, som vedtægterne ellers dikterer. Formandens generøsitet betød, at Anders Rosbos udbetalte løn – inklusive pension og værdien af fri bil – steg med 27 procent fra 2007 til 2011.

Tidligere kommunikationsrådgiver for De Konservative

Rosbo - som er tidligere kommunikationsrådgiver hos De Konservative - får i dag en løn på 1,1 million kroner om året uden bonus, pension og bil. Han siger til Jyllands-Posten, at han formodede at alle regler blev overholdt, og han erklærer sig overrasket over kritikken fra Rigsrevisionen.

Sagen fik tidligere på dagen Enhedslisten til at kræve Behnkes afgang.


»Behnke har både misbrugt sin position og skatteborgernes penge, og han har overtrådt vedtægterne. Derfor kan han absolut ikke blive siddende på posten. Han må fjernes, hvis han ikke går frivilligt,« sagde Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, til Jyllands-Posten.

Opdateres
Mest læste