Thorning: Kritikken gjorde indtryk

Statsministeren erkender for første gang, at betalingsringen ikke var den bedste løsning for København.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Kritikken af regeringens betalingsring er væltet ind over SRSF-regeringen lige siden partierne overtog magten.

På dagen, da regeringen endeligt har aflivet den omstridte ring, erkender statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at ringen ikke var den bedste løsning.

- Regeringen har også lyttet på de mange reaktioner, der har været til forslaget om en trængselsring. De indvendinger som er blevet rejst fra borgmestre, faglige organisationer, erhvervslivet og ikke mindst borgerne har gjort indtryk, skriver hun i en mail til Berlingske Nyhedsbureau, som fortsætter:

- Derfor står det klart for regeringen, at trængselsringen ikke er den bedste løsning på et reelt problem. Hvordan udfordringen med trængsel i hovedstadsområdet bedst løses, vil vi nu bede en kommission om at undersøge.

Erstatningen for betalingsringen er en milliardpakke til den kollektive trafik i hele landet. Regeringen planlægger at bruge en halv milliard kroner på at sænke billetpriserne på bus og tog, og dertil kommer endnu en halv milliard kroner, som skal forbedre den offentlige transport.

Eksperter vurderer dog, at en halv milliard kroner end ikke er i nærheden af at kunne indfri udenrigsminister og SF-formand Villy Søvndals valgløfte om 40 procent billigere tog- og busbilletter i hovedstaden.

Mest læste