Thorning flytter nytårstalen til Statsministeriet

Statsminister Helle Thorning-Schmidt bryder traditionen for de seneste 28 år og flytter nytårstalen fra Marienborg til Statsministeriet. Det fortæller hun i en video på Facebook, hvor hun også fortæller lidt om talen. Se videoen her.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kommer ikke til at tale til nationen fra Marienborg. Hun har i stedet valgt at holde sin nytårstale fra sit kontor i Statsministeriet på Christiansborg. Det fortæller hun i et videoklip på Facebook.

- Det er jo sådan, at jeg til daglig arbejder her i Statsministeriet, og derfor har jeg besluttet at invitere alle med herind på det kontor, hvor jeg holder møder og i det hele taget har min hverdag, siger Helle Thorning-Schmidt i videoklippet.

Statsministerens nytårstale har ikke været holdt i Statsministeriet siden Poul Schlüter holdt nytårstalen for 1984/85 der.

Se Thornings Facebook-video om nytårstalen her.

Statsministeren fortæller også, at hun har arbejdet meget med den 15 minutter lange tale de sidste par uger.

- I nytårstalen vil jeg sige, at 2012 har været et hårdt år for Danmark. Men 2013 giver håb om flere i arbejde, mere gang i væksten, hvis vi forstår at vende forandringer til muligheder, og hvis vi fastholder, at vi skal tro på fremtiden, siger statsministeren i videoklippet.

Se tidligere nytårstaler af danske statsministre gennem tiderne her.

Mest læste