Thorning beder om tålmodighed med akutjob

Målsætningen om nå 12.500 akutjob er realistisk, mener statsminister Helle Thorning-Schmidt, der opfordrer til tålmodighed.

Regeringsseminar på Hotel Hesselet i Nyborg.
Regeringsseminar på Hotel Hesselet i Nyborg.

Antallet af opslåede akutjob har endnu ikke rundet 1.000, men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er overbevist om, at man når målet om 12.500 akutjob til sommer.

- Jeg tror, man skal give det tid til at virke, siger hun.

Aftalen om akutjobbene, der er indgået mellem regeringen, Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner for få uger siden, skal øremærke 12.500 job til de langtidsledige, der står til at falde ud af dagpengesystemet. Det mål er fortsat realistisk, mener Helle Thorning-Schmidt.

- Vi har hele tiden sagt, at vi ville op på 12.500, og det, mener jeg stadig, er realistisk. Det, det handler om for de arbejdsløse, er jo ikke, om de får et akutjob, men om det får et job, siger hun.

Helle Thorning-Schmidt kalder det »ikke så ringe«, at der i dag allerede er slået akutjob op.

- Generelt om akutjob skal man huske, at det er tre uger siden, at man vedtog lovgivningen, og der er allerede oprettet akujob. Jeg har også forstået, at der er nogle, der har fået akutjob, siger Helle Thorning-Schmidt, der understreger, at regeringen løbende følger udviklingen.