Tag til jobsamtale udenlands for EU-penge

EU-Kommissionen vil med et nyt økonomisk tiltag sikre, at flere unge rejser fra deres hjemland til et andet land i Europa for at søge job. Det betyder, at man kan flyve til jobsamtale i et andet land for andres regning.

Tag til jobsamtale i Barcelona, London eller Berlin - og få flybilletten betalt.

Sådan lyder tilbudet fra Europa-Kommissionen, der har søsat et nyt projekt, som skal få arbejdsløse unge til at søge blandt mere end en million ledige job i Europa. Det skriver Avisen.dk.

Ordningen betyder, at unge mellem 18 og 30 år kan få omkring 2.000 kroner til at tage til jobsamtale i et andet EU-land. Får man jobbet, smider EU yderligere mellem 4.500 og 9.000 kroner oveni til at hjælpe med flytningen.

- Det er et positivt tiltag, der udvider mulighederne for, hvor man kan søge job som arbejdsløs ung, siger Emilie Turunen (SF), medlem af Europa-Parlamentet.

Europa-Kommissionen satser på, at tiltaget kan være med til at afhjælpe den galopperende ungdomsarbejdsløshed i Europa.

I Danmark er det Aarhus Kommune, der står for at administrere ordningen, som gælder alle EU-borgere i alderen 18-30.

- Det giver mulighed for, at man kan supplere sin almindelige jobsøgning med at søge i EU og endda få støtte til det, siger Ea Nielsen, sekretariatschef i Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune.

1,2 mio. ledige job på europæisk jobportal

- Hun påpeger, at der, trods den høje arbejdsløshed, er masser af ledige jobs rundt i Europa. På den europæiske jobportal Eures.dk er der p.t. flere end 1,2 millioner ledige job.

- Der skulle nok være nogen i Danmark, der kunne passe ind i et af de job, men mange kender ikke muligheden, siger Ea Nielsen til Avisen.dk.

Hun forventer, at ’nogle hundrede’ danskere kommer af sted i løbet af det næste år.

Ideen bag Europa-Kommissionens tiltag er, at der i nogle EU-medlemslande kan være mangel på en bestemt gruppe medarbejdere, som er arbejdsløse i andre medlemslande.

I løbet af i år og næste år er det planen, at 5.000 unge skal have støtte til at finde job i et andet EU-land. Det er der sat cirka 30 millioner kroner af til på EU-plan.

BNB

Mest læste