Regeringen dropper forslag om andelsbeskatning

Regeringen trækker forslaget om ændret andelsbeskatning med omgående virkning, oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Lovforslaget, der blev fremsat fredag, ville have betydet, at andelsselskaber fremover skulle underlægges almindelig selskabsbeskatning, således at selskaberne ville blive beskattet med 25 procent af den skattepligtige indkomst, hvor andelsselskaber i dag beskattes med en procentdel af formuen.

Forslaget har mødt voldsom kritik fra landbruget fredag, hvor formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild gav udtryk for sin skuffelse og beskrev det som et dødsstød til den unikke danske andelssystem.

Med lovforslaget, der nu er blevet droppe, lagde regeringen samtidig op til at ændre beskatningen af andelsbeviserne hos landmændene, så udlodning fra selskaberne fremover skal beskattes som aktieindkomst.

I dag beskattes udlodninger som personlig indkomst. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) begrunder selv på Twitter tilbagetrækningen af forslaget med, at det ikke hænger sammen, efter man har afskaffet fedt- og sukkerafgiften, der også havde stor skadelig effekt på andelsselskaberne.

BNB

Mest læste