Minister indkalder til krisemøde om adoptionsregler

De politiske partier indkaldes til møde om adoptionsregler af socialminister Karen Hækkerup efter dokumentaren »Adoptionens pris«.

Socialminister Karen Hækkerup (S) har indkaldt partierne til møde om adoptionsregler, efter at hun også er blevet rystet over at se dokumentaren »Adoptionens pris« om den fire-årige Masho og hendes skæbne i Danmark. Det skriver bt.dk.

- Det er en frygtelig hjerteskærende film. Danadopt har forstået, Masho aldrig skulle have været til Danmark. Men nu indkalder jeg de øvrige politiske partier til møde hurtigst muligt for at tage en snak om, hvordan vi griber det an fremover, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup til bt.dk efter regeringens pressemøde på Hotel Hesselet i Nyborg.

- Vi har stoppet samarbejdet med børnehjemmene i Etiopien, vi har kontaktet Etiopien for at lave en ny aftale om, hvordan vi udveksler initiativer. Og vi har stoppet proceduren med, at der betales penge til forældre, der afgiver børn.

Spørgsmål: Føler du også, hun aldrig skulle have været til Danmark?

- Det er svært at sige, men jeg synes også, det var modbydeligt at se, hvad der skete for den lille pige. Det er den værst tænkelige situation for sådan et lille barn at komme til en anden kultur, hvor der tales et andet sprog, og det ikke fungerer. Derfor skal vi undersøge, hvad der gik galt, og hvad der kan gøres fremover for de børn, der har betalt den ultimative pris, siger Karen Hækkerup.

Mest læste