Løkke: Folketinget giver efter for terrortruslen

Man forskanser det danske folkestyre, når man næste år lukker Rigsdagsgården foran Christiansborgs hovedtrappe for biltrafik. Det mener Venstres formand.

Venstre sagde nej, da resten af Folketingets præsidium forleden besluttede at lukke for biltrafikken gennem Rigsdagsgården foran hovedtrappen på Christiansborg. Det er frygten for et bilbombeangreb, der har fået politikerne til at træffe beslutningen.

- Så blev det offentligt, at et flertal i Folketingets præsidium - uden om Venstre - har besluttet at lukke Rigsdagsgården ved Folketinget af for gennemkørsel. Tør slet ikke tænke på, hvad det kommer til at betyde for myldretidstrafikken i København centrum, som i forvejen er forfærdelig. Det bliver kaos, skriver Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, på sin Facebook-profil.

- Endnu værre er det dog, at Christiansborg på denne måde lukker sig for omverdenen. Jeg har naturligvis respekt for PETs rådgivning, men det er et politisk ansvar at forholde sig til den. Og helt personligt mener jeg, at vi reelt giver efter for terrortruslen, når vi på denne måde forskanser det danske folkestyre, skriver han.

Ifølge netavisen Altinget.dk lukkes den gennemgående motortrafik gennem Rigsdagsgården i begyndelsen af 2013 med nogle midlertidige foranstaltninger. En mere permanent løsning først ventes at være på plads i efteråret 2014. Lukningen sker på opfordring af Politiets Efterretningstjeneste, PET.

- Vi ved, at terrorister går meget efter mål med stor symbolværdi som eksempelvis Folketinget. Vi drøfter sikkerhedssituationen løbende med PET, og vi lytter til deres vurderinger. De har i flere år anbefalet, at vi lukkede for den gennemgående biltrafik, siger Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), til Altinget.dk.

Mest læste