Liberal Alliance vil gøre blokader ulovlige

Blokader som den, 3F udførte mod Restaurant Vejlegården, skal være ulovlige. Sådan lyder et lovforslag, som Liberal Alliance vil fremsætte.

Arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen, Liberal Alliance.
Arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen, Liberal Alliance.

Efter at Arbejdsretten har erklæret 3F-blokaden mod restaurant Vejlegården for lovlig, vil Liberal Alliance fremsætte et lovforslag for at forhindre, at noget lignende kan gentage sig.

- Vi er netop nu ved at lægge sidste hånd på et nyt lovforslag, som vil gøre det umuligt for en fagforening at etablere sympatikonflikter mod en virksomhed, hvis det er under 50 procent af de ansatte, der er medlemmer i fagforeningen. Det er jo helt vanvittigt, at 3F gratis kan køre en konflikt, som i dette tilfælde slet ikke berører nogen af deres medlemmer, siger arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen (LA), der håber på støtte fra Venstre og Dansk Folkeparti.

- Den her afgørelse betyder, at 3Fs urimelige krig mod Amin Skov kan fortsætte. Der er behov for at få ændret reglerne, så den danske model bliver tilpasset et moderne arbejdsmarked, siger Joachim B. Olsen.

Noget tyder på, at der er støtte fra Dansk Folkeparti til et sådan forslag.

- Vi tager afgørelsen til efterretning, men vi mener, der er behov for ændringer. Det kan ikke passe, man skulle kunne lave blokade, når der er en overenskomst, siger beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted (DF).

Arbejdsretten afgjorde torsdag, at blokaden mod restaurant Vejlegården var lovlig, dog undtaget brug af banner og løbesedler, der er en ulovlig metode til boykot. Det var også ulovligt, at 3F blokerede for renovationsmedarbejderen, så restauranten ikke kunne få kørt affald - heriblandt madrester - væk. Men 3F gik altså ifølge Arbejdsretten ikke nok over stregen, til at det skal have konsekvenser for forbundet.

Konflikten mellem parterne tog sin begyndelse i marts i år, da 3F Vejle startede konflikten mod Vejlegården i utilfredshed med, at ejeren af Vejlegården havde opsagt sin overenskomst med 3F og indgået aftale med Kristelit Fagforbund, Krifa.

Mest læste