Længere skoledage kan efterlade hul i kommunekasserne

Når eleverne ifølge regeringens udspil til en folkeskolereform skal have længere skoledage, står kommunerne til at miste penge i manglende forældrebetaling til skolefritidsordningen.

Hvis eleverne skal have længere skoledage, kommer de til at være mindre i skolefritidsordningen, og dermed går kommunerne glip af store summer fra forældrebetalingen, skriver Information.

- I udspillet er der lagt op til, at det er op til kommunerne, om der skal være større forældrebetaling. Der kan man jo så kun gisne om, hvorvidt det betyder, at regeringen forventer, at noget af finansieringen skal komme fra forældrebetaling. Men det bliver nødt til at være en del af diskussionen, så man ikke kommer med en regning til kommunerne eller forældrene, efter reformen er vedtaget, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune og næstformand for Børne- og Kulturudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), til avisen.

Socialdemokraternes børne- og undervisningsordfører, Troels Ravn, ønsker ifølge Information ikke at kommentere på de forskellige muligheder endnu.

Mest læste