LA frygter flere »svage« kontanthjælpsmodtagere

Regeringens kontanthjælpsreform vil ifølge Liberal Alliance skabe flere svage kontanthjælpsmodtagere.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Når regeringen varsler tvangsuddannelse og en lavere kontanthjælpsydelse til unge ledige under 30 år, der er uddannelsesparate, vil det ifølge Liberal Alliance have en negativ effekt.

»Jeg frygter, at der vil komme flere svage kontanthjælpsmodtagere, som Mette Frederiksen (socialdemokratisk beskæftigelsesminister, red.) kalder det,« siger arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen (LA) og uddyber:

»Det er ikke alle mennesker, og heller ikke alle unge mennesker, der har lyst til eller kan tage en uddannelse. Og det at tage en faglært uddannelse er ikke bare lige noget, man gør. Det kræver faktisk en hel del. Og man ender med, at de unge mennesker, der ikke kan leve op til de krav, fortsætter på overførselsindkomster.«

Joachim B. Olsen mener, at regeringen burde have sænket ydelserne generelt.

»Det ville lægge grobunden for, at mindstelønningerne i Danmark ikke vil være helt så høje, som de er nu. Dermed ville man give titusinder af danskere chancen for at komme ind på arbejdsmarkedet. Det er danskere, som ikke kan komme ind på arbejdsmarkedet i dag, da de ikke kan sælge deres arbejdskraft på grund af de høje mindstelønninger, der bliver presset op af de her meget høje social ydelser,« siger arbejdsmarkedsordføreren.

Mette Frederiksen præsenterer udspillet til en kontanthjælpsreform klokken 12.15 i Beskæftigelsesministeriet.

Mest læste