Kulturminister vil styrke indsatsen mod aftalt spil

På et samråd i Folketinget fredag vil kulturminister Marianne Jelved (R) præsentere udkastet til en arbejdsgruppe, der inden udgangen af 2013 skal foreslå, hvordan Danmark bedre kan bekæmpe aftalt spil. Det skriver Politiken.dk.

- Det er et alvorligt problem, fordi det underminerer idrætten fuldstændig. Hvis ikke der er garanti for fairplay, så er det ikke interessant længere for publikum. Samtidig har idrætten også en opdragende opgave i at være med til at skabe holdånd og fairplay i samfundet, siger Marianne Jelved til netavisen.

Hvert år efterforsker Dansk Boldspil-Union (DBU) mellem fem og 10 sager om aftalt spil, og netop nu er DBU i gang med at optrevle det, unionen selv kalder det hidtil alvorligste tilfælde af matchfixing i Danmark, skriver Politiken.dk.

Dansk idræt har tidligere efterspurgt strammere lovgivning på matchfixing-området.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.