Konservative kan blive halveret

Ny prognose forudser, at de Konservative kan miste opbakning fra halvdelen af de vælgere, der stemte på partiet ved kommunalvalget i 2009.

De Konservative kan blive halveret ved efterårets kommunalvalg. Det viser en ny prognose, som professor Søren Risbjerg Thomsen, Aarhus Universitet, har foretaget for Altinget.dk.

Partiet står til at lande på et landsresultat på kun 5,2 procent.

Ved sidste kommunalvalg i 2009 opnåede De Konservative 11 procent af stemmerne på landsplan og i alt 12 borgmesterposter. Hos flere af de konservative borgmestre erkender man, at partiet er trængt.

K-borgmestrene tror dog ikke på, at det kommer til at gå helt så galt, som prognosen spår.

- Risbjergs prognoser baserer sig hovedsageligt på landsmålinger. Men vælgerne adskiller lokalpolitik og landspolitik. Vi har nogle stærke borgmesterkommuner og rådmænd, der markerer sig godt. Der, hvor vi er synlige, kan vi fravige landstendensen, men der, hvor vi er knap så synlige, vil vi blive ramt af den, siger Viborg-borgmester Søren Pape Poulsen (K) til Altinget.dk.

Samme melding kommer fra en anden partifælle, Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm.

- På landsplan er vi presset. På Christiansborg har vi ikke været gode nok til at formidle vores politik. Men på kommunalt plan er jeg overbevist om, at vi står stærkere, så jeg tror ikke på, at vi får så dårligt et valg, som prognosen spår. Vores store prøve bliver kommunalvalget, hvor vi får et praj om, hvor vi reelt ligger henne, siger Morten Slotved.

Mest læste