KL kigger i krystalkuglen og jubler over Koch-udvalget

Der bliver næppe store skænderier mellem kommunerne og Carsten Koch-udvalget, hvis man skal tro KL. Kommunerne har givet deres bud på, hvad den tidligere skatteminister vil præsentere i sin rapport – og de jubler ved udsigten.

Borgmester i Aarhus Kommune og formand for arbejdsmarkedsudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), Jacob Bundsgaard (S), præsenterede torsdag KLs bud på, hvad det såkaldte Carsten Koch-udvalgs rapport vil indeholde.

Og det var en smilende borgmester, der kunne præsentere spådommene fra scenen ved årets kommunaløkonomiske forum i Aalborg.

»KLs holdning er, at vi langt hen ad vejen er enige. Det er grundlæggende ganske fornuftigt,« kunne man høre borgmesteren sige om de fleste af KLs seks spådomme, der blandt andet omfattede et større ansvar til de ledige, uddannelse med jobfokus og et styrket samarbejde mellem kommuner og virksomheder.

Carsten Koch løftede få minutter inden Jacob Bundsgaard lidt af sløret for, hvad rapporten om den danske indsats over for ledige kommer til at indeholde, og specielt i forhold til kommunernes samarbejde med virksomhederne gjorde den tidligere skatteminister det klart, at erhvervslivet i højere grad skal føle sig som kunder i butikken. Det kunne Jacob Bundsgaard kun bakke op om:

»Det er en ret klar melding. Kommunerne skal tættere på og levere det, som virksomhederne har behov for. Vi kan se, at de fleste kommuner allerede er i gang. Man kan lige så godt gå i gang med det samme. Virksomhedskontakten skal opprioriteres, og det er grundlæggende ganske fornuftigt,« lød det.

Mest læste