Ingeniører vil ikke vente længere på roadpricing

Ingeniørforeningen kræver handling fra regeringen, efter den igen er blevet anbefalet at indføre betaling for at køre på de danske veje.

De danske ingeniører er ved at miste tålmodigheden med regeringen, når det kommer til roadpricing.

Nu skal der handles, lyder opfordringen fra Ingeniørforeningen, efter Produktivitetskommissionen onsdag har anbefalet at indføre den variable betaling på vejene.

»Set med produktivitetsbriller bliver det nu også anbefalet, at Danmark indfører roadpricing. For mindre end et halvt år siden påpegede Trængselskommissionen det samme, og en embedsmandsrapport har anbefalet, at det vil mindske CO2-udledningen. Hvis alt det arbejde ikke bliver taget til efterretning på Christiansborg, er det spild af tid, og det bliver dyrt for Danmark,« siger Ingeniørforeningens formand, Frida Frost, i en pressemeddelelse.

Socialdemokraterne har erklæret sig klar til at starte forsøg med roadpricing, men først når teknologien er klar til det. Og det mener trafikordfører Rasmus Prehn (S) ikke, at den er endnu.

»Det er direkte forkert,« siger Frida Frost.

Ingeniørforeningens beregninger viser ifølge formanden, at man for prisen på et par kilometers motorvej kan afprøve en teknologi, »der vil mindske CO2-udledningen markant og reducere antallet af de milliondyre spildtimer på vejene betydeligt«.