Holger K. afviser snak om ny SF-linje

Annette Vilhelmsen har afløst Villy Søvndal, og Matthias Tesfaye har forladt sin post på grund af kursen. Men der er ingen ændringer i den politiske linje, lyder det fra skatteminister Holger K. Nielsen.

Skatteminister Holger K. Nielsen
Skatteminister Holger K. Nielsen

SF har den samme politiske linje i dag, som da Villy Søvndal (SF) var formand for partiet.

Det siger skatteminister Holger K. Nielsen (SF), der kalder snakken om, at partiet med Annette Vilhelmsen (SF) som formand har taget en politisk drejning, »stærkt overdrevet«.

- Der er ikke nogen forskel, siger Holger K. Nielsen, der efter formandsvalget i SF blev sat ind som skatteminister i stedet for Thor Möger Pedersen (SF).Så det er den samme linje, som da Villy Søvndal stod i spidsen?


- Ja, det mener jeg selv, det er. Jeg kan ikke se nogen forskel. Jeg støttede også Villy kraftigt, så jeg mener, det er overdrevet.

SFs ene næstformand, Mattias Tesfaye, har ellers forladt sin post som en konsekvens af den ny ledelse og den kurs, de udstikker.

- Holger K. Nielsen og Annette Vilhelmsen udgør nu partiets topledelse. Og de har et klart mandat til at gennemføre den politik, formandsvalget blev vundet på, skrev han i forbindelse med sin afgang på Facebook.

Men Holger K. Nielsen ser ingen forskel nu fra tidligere.

- Jeg ved ikke, om han overdriver, men jeg synes ikke, der er en forskel på linjen, siger han.

Mens Mattias Tesfaye under formandsvalget støttede sundhedsminister Astrid Krag (SF), gav Holger K. Nielsen sin opbakning til Annette Vilhelmsen, der endte med at løbe med formandsposten.

Ny næstformand i SF er blevet den 27-årige Peter Westermann, der sidder i partiets landsledelse, og som under formandskampen arbejdede tæt sammen med Annette Vilhelmsen.

Mest læste