Gallup: VKO vokser

SF appellerer til Radikale om bedre samarbejde efter Gallup-måling, som samlet styrker regeringen og dens støtteparti.

Midten i dansk politik skrumper, og VKO vokser, skriver Berlingske Tidende i dag på baggrund af en meningsmåling fra Gallup.

Målingen er trist nyt for især den politiske midte. De Radikale får det hidtil dårligste resultat siden folketingsvalget med 4,1 procent af stemmerne. Liberal Alliance får opsigtvækkende 0,0 pct., efter at Naser Khader har forladt partiet, mens det nye parti Borgerligt Centrum lander på 0,2 procent.

Til gengæld er Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti samlet igen vokset, og det får SF-gruppeformand Ole Sohn til at

komme med en appel til R: - Der er et fint samarbejde mellem S og SF, men vi skal også have de Radikale med, siger Ole Sohn til Berlingske Tidende.

Venstre er ifølge Gallup igen er landets største parti. Socialdemokraternes offensiv med loft over bankdirektørlønninger ser ikke ud til at have kostet Venstre stemmer. Regeringspartneren de Konservative er også kravlet frem og får 11,8 procent af stemmerne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.