Gældsplagede lejere får rådgivning for millioner

Ordningen skal hjælpe flere til at undgå tvangsudsættelser, lyder det fra boligminister Carsten Hansen (S).

Boligminister Carsten Hansen (S) giver 40 millioner kroner gældsrådgivning til de beboere, der er i fare for tvangsudsættelse.

- Antallet (af tvangsudsættelser, red.) er stadig alt for højt, og derfor er det vigtigt, at boligselskaberne kan fortsætte det gode arbejde. Det sikrer de 40 millioner kroner, som vi nu har fordelt, siger Carsten Hansen.

Antallet af tvangsudsættelser steg ifølge Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter fra cirka 1.800 i 2001 til cirka 4.500 i 2011, og selvom antallet af tvangsudsættelser i år er faldet med 20 procent på landsplan, mener ministeren, at området har brug for flere midler.

Carsten Hansen peger på, at den nye tendens med et faldende antal tvangsudsættelser blandt andet skyldes regeringens afskaffelse af starthjælpen og kontanthjælpsloftet samt en intensiv gældsrådgivning af lejere med økonomiske problemer.

Ministeren har valgt 13 projekter ud, som har fået tilført de nye midler, og vil man fokusere på det centrale i at yde rådgivning til lejerne på et så tidligt tidspunkt som muligt. Boligselskabet KAB med omkring 50.000 boliger og 100.000 beboere i Storkøbenhavn er en af de selskaber, som har haft stor succes med tidlig gældsrådgivning, lyder det.

Helt konkret har KABs indsats med gældsrådgivning forhindret mindst 29 udsættelser og givet grundig budgetrådgivning til mere end 200 husstande, fortæller boligselskabet.

- Med den ny bevilling kan vi nu tilbyde rådgivning til alle 35 boligorganisationer i KAB-fællesskabet, og vi kan medvirke til at forebygge den sociale katastrofe, det er, når man pludselig står uden hjem og mister det vigtigste holdepunkt i sit liv, siger Jesper Nygård, adm. direktør i KAB.

Mest læste
Seneste nyt