Direktør: Socialdemokrater blandede sig i Thornings skattesag

»Nogen fra Socialdemokratiet« besluttede i 1999, at Helle Thorning-Schmidt skulle være skattepligtig i Danmark, fortæller skattedirektør Lisbeth Rasmussen.

I 1999 afgjorde Skat, at Helle Thorning-Schmidt ikke var skattepligtig i Danmark. Men efter indblanding fra hendes parti, Socialdemokraterne, blev afgørelsen omgjort.

Det fortalte direktør Lisbeth Rasmussen fra Skat København under afhøring i Skattesagskommissionen torsdag. Her henviste hun til oplysninger fra fagdirektør Ivar Nordland fra Skatteministeriet, der under behandlingen af sagen om Thorning og Stephen Kinnocks skattesag i 2010 fremdrog et gammelt notat om den foregående skattesag.

- Man stiller et spørgsmål til Skatteministeriet, de undersøger det, man kommer med et svar, og så får jeg den oplysning, at nogen fra Socialdemokratiet har været inde over og beslutte noget den anden vej, fortalte Lisbeth Rasmussen.

- Siger du, at Socialdemokratiet havde pålagt Helle Thorning af blive ved med at være skattepligtig i Danmark, spurgte kommissionens udspørger, advokat Lars Kjeldsen.

- Ja, på baggrund af det, som Ivar Nordland fortalte det, lød svaret fra skattedirektøren.

Mest læste