Corydon om skattesag: Jeg har intet at skjule

Finansminister Bjarne Corydon ser ingen grund til at lukke dørene, når hans rolle kommer på Skattesagskommissionens dagsordnen.

Finansminister Bjarne Corydon (S).
Finansminister Bjarne Corydon (S).

Finansminister Bjarne Corydons (S) rolle i Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag skal drøftes bag lukkede døre i Skattesagskommissionens arbejde.

Under torsdagens afhøring af direktør Lisbeth Rasmussen fra Skat København kom det frem, at hun havde haft en samtale med Corydon om skattesagen, og kommissionen besluttede i den forbindelse, at det bliver for lukkede døre og uden presse til stede, når Lisbeth Rasmussen skal referere til samtalens detaljer. Men det er ikke nødvendigt, lyder det fra finansministeren, der er tidligere stabschef for den socialdemokratiske partiformand.

Ingen indvendinger mod åbne døre fra Corydon

- Jeg respekterer i sagens natur til fulde Skattekommissionens arbejde, men jeg skal for en god ordens skyld understrege, at jeg personligt ikke har nogle indvendinger mod, at min rolle i sagen behandles for åbne døre af Skattekommissionen, udtaler Bjarne Corydon.

Som stabschef rådgav Corydon løbende Thorning om, hvordan hun skulle tackle den voldsomme medieinteresse, der omgærede skattesagen under sidste års valgkamp.

I forbindelse med en læk om sagen kontaktede han Skat København for at finde ud af, hvordan han skulle håndtere den.

- Baggrunden for min henvendelse var naturligvis, at det kunne have stor betydning, hvis der i valgkampen kom flere ukorrekte oplysninger frem om oppositionens statsministerkandidat, samt at vi i Socialdemokratiet uden Skats bekræftelse af fakta stod værgeløse over for udokumenterede beskyldninger, forklarede Bjarne Corydon sidste år.

Mest læste