Corydon går ind i forsvarsforhandlingerne

Efter forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig er gået i hårdknude går finansminister Bjarne Corydon (S) nu ind i forhandlingerne.

Finansminister Bjarne Corydon går nu ind forhandlingerne med Dansk Folkeparti om et nyt forsvarsforlig.

Indtil videre står sagen i stampe, fordi DF ikke ønsker at spare 2,7 milliarder kroner, som regeringen allerede har forpligtet sig på. Men ifølge Radio24syvs oplysninger har Corydon inviteret Dansk Folkepartis forhandlere til et møde i morgen, tirsdag, klokken 13.30, hvor man forsøger at finde en løsning. Finansministeren skal hjem fra regeringsseminar i Nyborg først.

Problemet er, at regeringen allerede i skattereformen fra i sommer med Venstre og de Konservative har disponeret over en besparelse på 2,7 milliarder kroner, og det forlig er Dansk Folkeparti ikke en del af.

Partiet insisterer på at bevare værnepligten og ønsker ikke at lukke kaserner, men har som medlem af forligskredsen »vetoret«. Og derfor skal forhandlingerne nu fortsætte i Finansministeriet. Det er stadig ambitionen, ifølge Radio24syv, at et nyt forsvarsforlig er på plads inden for kort tid.

BNB

Mest læste