Carsten Koch løfter lidt af sløret for ventet rapport

Tidligere skatteminister Carsten Koch afslørede i dag elementer af sin rapport om beskæftigelsesindsatsen.

Carsten Koch formand for skattekommissionen fremlægger den længe ventede rapport for fremtidens skattesystem mandag den 2. februar i DGI byen.
Carsten Koch formand for skattekommissionen fremlægger den længe ventede rapport for fremtidens skattesystem mandag den 2. februar i DGI byen.

Tidligere skatteminister og nuværende formand beskæftigelsesministeriets ekspertgruppe på ledighedsområdet, Carsten Koch, kastede i dag nogle godbidder ud til de mange mennesker, der i snart et år har set frem til gruppens rapport.

På årets kommunaløkonomiske forum i Aalborg fortalte Carsten Koch – over en video <saxo:ch value="226 128 147"/> lidt om gruppens arbejde på to områder: Jobcentrenes samarbejde med virksomhederne og opkvalificering.

»Samarbejdet mellem virksomhederne og jobcentrene er noget, vi har været meget opmærksomme på,« sagde Carsten Koch.

»Overordnet set er der store muligheder for at gøre det bedre, og vejen frem er, at virksomhederne skal føle sig som kunder i butikken. De skal føle sig rigtig godt behandlet, og der skal være simpel adgang til jobcentermedarbejderne. Ad den vej tror jeg, man kan få et bedre match,« fortsatte han.

På opkvalificeringsområdet var Carsten Koch knapt så konkret. For i den ellers omfangsrige litteratur på området, findes der ikke entydige konklusioner på effekten ved opkvalificering og uddannelse af ledige.

»Nogle vil så sige, at der så ikke er nogen grund til at uddanne de ledige. Man kan også vende det om og sige, at man skal gøre det på en anden måde, end man har gjort det indtil nu. Det, vi især er optagede af, er at sikre os, at opkvalificeringer og uddannelser skal være meget jobrettede,« lød det fra den tidligere skatteminister.

Mest læste