Børnecheck belønner skilsmisse

VKOs nye regler for børnechecken møder skarp kritik, fordi de åbner for misbrug og stiller skilsmissefamilie bedre end familier, hvor forældre fortsat er gift.

Loftet på 35.000 kr. om året i børnecheck gælder kun for familier, hvor far og mor er gift. Hvis der er tale om en familie, hvor to voksne bor sammen papirløst, vil loftet blive fordoblet til 70.000 kr.

Det fremgår af dagens udgave af Jyllands-Posten.

Avisen henviser til et notat fra Skatteministeriet, hvori det slås fast, at børnechecken udbetales til den forælder, som barnet bor hos, hvis der er tale om delt forældremyndighed.

LÆS OGSÅ: Nu mister Ærø-familien kun 30.000 kr.

Flere eksperter mener, at de nye regler reelt er udtryk for en forskelsbehandling og samtidig åbner for socialt bedrageri.

-Med det nye forslag har firebørnsfamilien fået endnu et incitament til at blive skilt ... Der dannes to nye familier, der ikke rammes af loftet på 35.000 kr., siger Kresten Lidegaard fra Familiens Forening.

Forskelsbehandling

Lisbeth Zornig Andersen, formand for Børnerådet, siger til avisen:

- Dette er en ny forskelsbehandling i forhold til sammenbragte og egne biologiske børn, siger Zornig Andersen, der tilføjer, at socialt bedrageri kan være svært at gardere sig imod, og at man nu får en ny mulighed, fordi man kan tænke i adresser og forældremyndighed i forhold til økonomi.
Mest læste