Tina Turner opgiver amerikansk statsborgerskab

Den amerikanske soulmama Tina Turner opgiver sit amerikanske statsborgerskab til fordel for Schweiz, hvor hun har boet gennem 20 år.

Tina Turner vil nu være schweizer.
Tina Turner vil nu være schweizer.

Schweiz er kendt for smuk natur, rigdom, chokolade og snart også Tina Turner. Den 73-årige sangerinde har netop fået de lokale myndigheders tilladelse til at bytte sit amerikanske pas ud med et schweizisk og venter nu kun på godkendelse fra de nationale myndigheder.

Tina Turner har levet i en forstad til Zürich kaldet Kuesnacht siden 1995, da hun flyttede dertil med sin manager gennem mange år, tyske Erwin Bach.

»Jeg er glad for at være i Schweiz, og jeg føler mig hjemme her. Jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at leve,« sagde Tina Turner til den schweiziske avis Blick.

Hun nyder angiveligt den stille tilværelse uden al for meget opmærksomhed mellem de schweiziske bjerge.

Tina Turner blev født i Tennessee med det borgerlige navn Anna Mae Bullock i 1939, i midt-50'erne begyndte hun at synge sammen med soulsangeren Ike Turner, som satte gang i Tina Turners karriere og fremmede hendes image. Hun var stor beundrer af Ike Turners musik, og selvom deres forhold først var venskabeligt, udviklede det sig seksuelt. De blev gift i 1962 og levede sammen indtil deres brud i 1976 angiveligt på grund af hustruvold. En periode med masser af succes og det der hører til, herunder et kokainmisbrug.

Blandt Tina Turners mange populære sange er »Proud Mary«, »The Best«, »What's Love Got To Do With It«, »Private Dancer« og »River Deep – Mountain High.«

Mest læste