Fakta

Tidligere amerikanske skoleskyderier

April 2012: Syv blev skudt og dræbt på Oikos University, som er et kristent universitet i Californien. Gerningsmanden var en 43 år gammel tidligere studerende.

Februar 2012: En 17-årig tidligere elev dræbte tre og sårede seks i et skoleskyderi på Chardon High Schoo i Ohio. Gerningsmanden fortalte, at ofrene var tilfældigt udvalgt.

Januar 2011: To ansatte blev skudt og dræbt på Millards South High School i Nebraska. Gerningsmanden, som var 17 år gammel og elev på skolen, tog efterfølgende sit eget liv.

November 2008: En femtenårig pige blev skudt og dræbt af en klassekammerat på Dillard High School i Fort Lauderdale i Florida.

Februar 2008: En tidligere studerende gik ind i et auditorium på Northern Illinois University, skød omkring sig og dræbte fem studerende, før han til sidst skød sig selv.

April 2007: En 23-årig studerende dræbte 32 mennesker og sårede 15 andre på Virginia Tech i Blacksburg, Virginia, før han skød sig selv.

Oktober 2006: På den lille skole West Nickel Mines Amish School i Pennsylvania blev ti skolepiger i alderen 6 til 13 skudt af en 32-årig mand, som efterfølgende begik selvmord. Fem børn døde.

Marts 2005: En 16-årig skoleelev skød sin egen bedstefar, tog derefter i skole og skød en lærer, en sikkersvagt, fem elever og sig selv. Skyderierne fandt sted i Red Lake i Minnesota.

Oktober 2002: En 40-årig studerende skød tre lærere på University of Arizona. Til sidst skød han sig selv.

April 1999: To teenagedrenge skød og dræbte 12 skolekammerater og en lærer på Columbine High School i Littleton, Colorado, før de begik selvmord.

Kilder: New york times, CBS News, telegraph.co.uk, Fox News

Mest læste