Slud kan drille morgentrafikken

Et område med sne og slud har natten til tirsdag passeret Danmark og kan i de tidlige morgentimer give nogle gener for trafikken i hovedstadsområdet, lyder det fra DMI.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Egentlig var der lagt op til en mild dag, men for flere københavnere var det ikke ligefrem mildhed, der ventede udenfor vinduet tidligt tirsdag morgen. Sne og slud er imidlertid på vej væk fra landet, lyder det fra DMI.

- Det har sneet lidt. Et område med nedbør har passeret landet i løbet af natten. En overgang faldt det som slud og tøsne, og det er det, som har passeret hovedstaden i de tidlige morgentimer. Og det kan selvfølgelig give lidt gener i morgentrafikken, men det er hurtigt væk igen, siger Jørn Thomsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Han slår fast, at der fortsat er lagt op til en mild dag.

- Temperaturen er tirsdag morgen allerede steget til tre graders varme, og nattens tøsne er overstået. Det vil regne i nogle timer, og så vil det efterfølgende blive tørt og måske bryde op i skydækket, så vi får lidt sol. Alt i alt bliver det en mild dag med let til frisk vind og temperaturer på fem-seks grader, siger han.

Det mest interessante er ifølge Jørn Thomsen ikke tirsdag morgens sne og slud, men derimod det blæsevejr, som ankommer onsdag aften.

- Fra onsdag aften til torsdag morgen kan vi faktisk få vindstød af stormstyrke flere steder i landet, og i Nord- og Vestjylland kan der blive tale om stærk storm. Det bliver et meget blæsende døgn fra onsdag til torsdag, siger Jørn Thomsen.