Så kraftigt var jordskælvet på Bornholm

Jordskælvet på Bornholm blev målt til 2,6 på Richterskalaen.

Bornholmerne blev vækket af et jordskælv natten mellem fredag og lørdag klokken 00.36. Jordskælvet målte 2,6 på Richterskalaen og havde sit epicenter cirka ti kilometer syd for Dueodde. Der har ikke tidligere været registreret jordskælv i området.

»Det er usædvanligt, at der sker jordskælv på Bornholm, men sådan nogle jordskælv sker rundt omkring, uden at man kan forklare, hvorfor de kommer,« siger seniorforsker Trine Dahl-Jensen fra GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland).

Hun forklarer, at der har været 70 indberetninger fra bornholmere, der har oplevet rystelserne i weekenden.

Forskeren fra Geofysisk afdeling skal til at analysere indberetningerne for at finde ud af, hvordan borgerne oplevede det. En ting er nemlig, hvad teknologien kan bidrage med af nye informationer om jordskælv, men noget andet er, hvordan jordskælv opleves fra borgernes synsvinkel.

Selvom det var et lille jordskælv, blev det også registreret af seismografer i Norge, men det var ikke til fare for mennesker eller infrastrukturen.

Bornholms jordskælv fandt sted langt fra det nærmeste jordskælvsområde, der ligger der, hvor jordens gigantiske plader støder sammen.

GEUS opfordrer alle, der har mærket rystelserne på Bornholm til at indberette deres oplevelser til dem.

Mest læste