Politiet går ind i SMS-fyringssag

Tre kranførere er blevet fyret efter arbejdsgiveren i selskabet Aarhus Havn ransagede den enes arbejdsmobil. Nu tager politiet affære.

ARKIVFOTO af Aarhus havn.
ARKIVFOTO af Aarhus havn.

Handlede ledelsen i selskabet Aarhus Havn i strid med loven, da den ransagede en kranførers arbejdsmobil og fyrede ham på baggrund af nogle SMSer? Det er det spørgsmål, som politiet ifølge TV 2 News nu skal tage stilling til efter at være gået ind i sagen.

I en række private SMSer på telefonen afslørede ledelsen i Aarhus Havn, hvad, den mener, var mobning af kolleger, der påtog sig overarbejde, skriver Politiken. Det førte til, at kranføreren og to kolleger blev bortvist før jul og efterfølgende har accepteret en frivillig aftrædelsesordning.

Afskedigelsessagen har rystet flere fagforbund og har medført massiv kritik fra juridiske eksperter. Samtidig har de tre tidligere og 25 nuværende kranførere meldt ledelsen til politiet herunder formanden for bestyrelsen og borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S).

- Det er i strid med straffelovens bestemmelser, at ledelsen på denne måde tiltvinger sig adgang til en medarbejders mobiltelefon, som ifølge aftalen også kan bruges ubegrænset privat, siger Bjarne Overmark, der er advokat for kranførerne, til Politiken.

Advokat Nina Wedsted er ekspert i ansættelsesret, og hun mener, at kommunen har bevæget sig ud på meget tynd is.

- Når vi taler brevhemmeligheden, er vi altså inde at pille ved de rigtig tunge og grundlovssikrede rettigheder, siger hun til Politiken.

BNB

Mest læste