Politiet får striber på køretøjerne

Politiet skal være mere synlig i gadebilledet. Det sker blandt andet ved at give politiets biler og motorcykler nyt udseende.

Nye, stærke farver med refleksvirkning skal fremover gøre politiets uniformerede patruljebiler og motorcykler mere synlige i gadebilledet. Foto: Rigspolitiet
Nye, stærke farver med refleksvirkning skal fremover gøre politiets uniformerede patruljebiler og motorcykler mere synlige i gadebilledet. Foto: Rigspolitiet

Umiddelbart leder tankerne det mod svensk politi, efter dansk politi fredag har offentliggjort det nye udseende for fremtidens politikøretøjer.

Stærke farver med refleksvirkning skal fremover gøre politiets uniformerede patruljebiler og motorcykler mere synlige i gadebilledet. Og inspirationen til det nye udseende har politiet også hentet fra norsk, svensk og engelsk politi, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

I fremtiden skal politiets køretøj udstyres med nye striber, de såkaldte "stafferinger", det gør det nemmere at få øje på politibiler og - motorcykler, fordi de både visuelt og i omfang fylder mere end nuværende.

- Der har de senere år været et udbredt ønske i dansk politi om en tydeligere og mere sikker markering af politiets patruljerende køretøjer og motorcykler. Udover at gøre politiet mere synligt i gadebilledet, vil det øge sikkerheden og trygheden både for borgerne og for politiet selv, at bilerne er nemmere at se under f.eks. udrykningskørsel, eller når de holder på et ulykkessted, siger Michael Engell Olsen, Politiinspektør og chef i Center for Flåde- og Materielstyring i Rigspolitiet, i pressemeddelelsen.

Det nye udseende glæder for nye patruljebiler og motorcykler, der leveres efter 1. januar 2013. Desuden vil allerede eksisterende motorcykler, der ikke mere end to år gamle, få ny staffering. Det betyder, at det vil tage tid, før den samlede vognpark hos politiet har skiftet udseende.

Mest læste